داستان از چه زمانی شروع شد ؟
از سال 94 به بعد که مبحث مالیات بسیار پر رنگ تر شده و روزانه بخشنامه های مربوط به آن آپدیت می شود، از طرفی قوانین سختگیرانه تری برای اخذ مالیات اعمال شده و این روند بطور روزانه دقیق تر و قانونی تر می شود . برای ارسال گزارشات ارزش افزوده و همچنین اظهارنامه مالیاتی باید صورتحساب و فاکتور رسمی و قابل قبول به اداره مالیاتی ارائه کرد ولی متاسفانه اکثر افراد تصور می کنند اگر فاکتور جعلی ارائه کنند حسابرسان مالیاتی متوجه نمی شوند. اگر کوچکترین شک و شبهه ای در ارائه مدارک مثبته و صورتحساب ها باشد حسابرسان مالیاتی طبق ماده 181 ق م م می توانند تمامی اسناد و مدارک را بازدید کنند و در صورت مشاهده تخلف عواقب سنگینی را بدنبال خواهد داشت.
[caption id="attachment_898" align="aligncenter" width="225"] ماده 19 قانون مالیات بر ارزش افزوده[/caption]
در خیلی مواقع حوزه مالیاتی متوجه جعلی یا فرمالیته بودن فاکتورها می شود و مبلغی را به عنوان جریمه در نظر می گیرد ولی قانون گذار دست حسابرسان را باز گذاشته و به راحتی در چنین مواقعی می توانند عدم ارائه صورتحساب یا ارائه صورتحساب جعلی یا خرید فاکتور از کاغذ فروشان را بعنوان وارد کردن کالای قاچاق محسوب کنند و جرایم سنگینی را در نظر بگیریند.
اگر در دام این چنین مواد قانونی گرفتار شدید کار گره می خورد و به سختی این چنین پرونده ها قابل حل شدن هستند. پس عقلانی این است که برای تکمیل اظهارنامه و ارائه مدارک مثبته به حسابرسان امور مالیاتی فاکتور های واقعی و مورد تایید سازمان که قبلا تهیه کرده ایم را آماده کنیم تا در صورت نیاز ارائه کنیم.
حتما بخوانید : کتاب مالیات بر ارزش افزوده ویژه انبارداران
ماده 19- مودیان مکلفند در قبال عرضه کالا یا خدمات موضوع این قانون ، صورتحسابی با رعایت قانون نظام صنفی و حاوی مشخصات متعاملین و مورد معامله به ترتیبی که توسط سازمان امور مالیاتی کشور تعیین و اعلام میشود ، صادر و مالیات متعلق را در ستون مخصوص درج و وصول نمایند. در مواردی که از ماشین های فروش استفاده میشود ، نوار ماشین جایگزین صورتحساب خواهد شد.
تبصره ماده ۱۹ – کالاهای مشمول مالیات که بدون رعایت مقررات و ضوابط این قانون عرضه گردد ، علاوه بر جرائم متعلق و سایر مقررات مربوط موضوع این قانون ، کالای قاچاق محسوب و مشمول قوانین و مقررات مربوط میشود.
[caption id="attachment_900" align="aligncenter" width="600"] ماده 19 قانون مالیات بر ارزش افزود[/caption]
وقتی صورتحسابی ارائه نکنیم یا فرمت آن مورد تایید اداره دارایی نباشد بهتر از صورتحسابی است که از کاغذ فروشان تهیه شده است چون در صورت مشکوک شدن به آن میتواند شامل جرایم ماده 19 شود که راجب آن صحبت شد.
از دیگر مشکلاتی که بوجود می آید می توان به حساس شدن ممیزین مالیاتی به پرونده و کد اقتصادی مذکور می باشد و در سالهای آتی حتی اگر با نهایت دقت و صحت اظهارنامه ارائه شود ولی باز هم حسابرسان مالیاتی پرونده را زیر ذره بین می برند.
پیشنهاد ما این است که قبل از تکمیل اظهارنامه عملکرد یا ارزش افزوده حتما طبق مدارک مثبته موجود ارائه شوند تا در صورت نیاز و وارد شدن به هیئت بدوی یا شورای حل اختلاف بتوان با مستنداتی واقعی و مورد تایید سازمان تمام قد دفاع کرد و از بسیاری مسائل جلوگیری کرد.
مطلب پیشنهادی : قوانینی که حسابداران باید بدانند
نویسنده : محمد جواد عظیمی فرد
درباره این سایت