امروز قصد داریم تا با یکی از واژه های کلیدی قانون مالیات های مستقیم ( برگ متمم تشخیص مالیات چیست؟ ) آشنا شویم. شاید شما هم شنیده باشید که بعضی از اشخاص حقیقی و یا حقوقی هنگام ارائه اظهارنامه یا دفاتر در گزارشات خود درآمد واقعی خود را ذکر نمی کنند و در حقیقت درآمد و در نتیجه سود خود را کتمان می کنند. گاهی اوقات ممکن است اداره دارایی بعد از مدتی متوجه کتمان حقیقت شود یعنی توسط حسابرسان و یا منابع دیگر متوجه این امر شود که درآمد شما بیشتر از حدی بوده که اعلام شده است، یا به فرض مثال هیچ تقلبی هم در کار نبوده ولی میخواهیم بدانیم که مدارک و مستندات شرکت خود را تا چند وقت باید بایگانی کنیم تا اگر مشکلی پیش آمد یا اداره مالیات از ما درخواست کرد بتوانیم به او ارائه دهیم ؟
برای رفع محدودیت اداره مالیات و همچنین پوشش خلا قانونی برای آن ماده بخصوصی در نظر گرفته شده است که ماده 157 قانون مالیات های مستقیم برای آن می باشد. مطابق با ماده 157 ق.م.م بررسی مدارک و مستندات و همچنین بایگانی آنها 5 سال است . این بدین منظور است که حسابرسان اداره دارایی تا 5 سال می توانند مستندات را از شما درخواست کنند یا اگر حقایقی متوجه شدند دال بر اینکه شما درآمد خود را کتمان کرده اید میتوانند با استفاده از برگ تشخیص متمم مالیات آن سال را اصلاح کند . برگ متمم تشخیص دست حسابرسان دولت را باز گذاشته که تا 5 سال بتوانند مدارک و مستندات شما را بررسی کنند. یعنی الان که خرداد 97 هستیم اگر اداره دارایی به شواهدی دست پیدا کند میتواند مدارک شما را تا سال 92 مجددا بازرسی کند و در صورت تایید شواهد برگ تشخیص متمم صادر می شود.
تقریبا محدودیت زمانی وجود ندارد زیرا بر اساس ماده 34 مودیان مالیاتی تکلیف دارند تا 10 سال مدارک را نگهداری و در صورت درخواست ماموران مالیاتی به آنها ارائه نمایند.
ماده 157 ـ نسبت به مودیان مالیات بر درآمد که در موعد مقرر از تسلیم اظهارنامه منبع درآمد خودداری نمودهاند یا اصولا طبق مقررات این قانون مکلف به تسلیم اظهارنامه در سر رسید پرداخت مالیات نیستند مرور زمان مالیاتی پنج سال از تاریخ سر رسید پرداخت مالیات میباشد و پس از گذشتن پنج سال مذکور مالیات متعلق قابل مطالبه نخواهد بود، مگر این که ظرف این مدت درآمد مودی تعیین و برگ تشخیص مالیات صادر و حداکثر ظرف سه ماه پس از انقضای پنج سال مذکور برگ تشخیص صادره به مودی ابلاغ شود.
تبصره ـ در مواردی که مالیات به هر علت از غیر مودی مطالبه شده باشد پس از تأیید مراتب از طرف هیأت حل اختلاف مالیاتی مطالبه مالیات از غیر مودی در هر مرحلهای که باشد کان لم یکنتلقی میگردد و در این صورت ادارة امور مالیاتی مکلف است بدون رعایت مرور زمان موضوع این ماده ظرف یک سال از تاریخ صدور رأی هیأت مزبور، مالیات متعلق را از مودی واقعی مطالبه نماید و گرنه مشمول مرور زمان خواهد بود.
حتما بخوانید : ماده ۱۰۵ قانون مالیاتهای مستقیم
ماده ۳۴- مؤدیان مشمول مالیات موضوع این قانون مکلفند از دفاتر، صورتحسابها وسایر فرمهای مربوط، ماشینهای صندوق ویا سایر وسایل و روشهای نگهداری حساب
که سازمان امور مالیاتی کشور تعیین می کند، استفاده نمایند. مدارک مذکور باید به مدت ده سال بعد از سال مالی مربوط توسط مؤدیان نگهداری ودر صورت مراجعه مأموران مالیاتی به آنان ارائه شود.
درباره این سایت